Общо 5 текста. | Последни промени в сайта: 1 януари 2011


Ради Радев:

Ради Радев

Ради Тодоров Радев е роден в Кърджали на 08.11.1977 г. Започва да пише фантастика на 17 години. До момента е публикувал над 60 разкази и статии.

По известни негови творби са:

Изповед - разказ, награден през 1998г. от списание „Зона Ф”, награден от Better Carma Writing Contest, публикуван също в сборника ”Лaската на Мрака” (изд. „Аргус”). Сеансът - разказ, награден през 1999г. от списание „Зона Ф”. Грижовна дъщеря - разказ, публикуван през 2000г. в американското електронно списание „Нюктаун”. Стратегия в абстрактно време - трета награда на конкурса за фантастичен разказ на списание „PC Magazine България” през 2001 г. Глад - разказ, публикуван през 2001г. във в. Литературен Форум. Камъни - разказ, публикуван в антология ”Точка на пристигане” (изд. „Квазар”). Клубовете за научна фантастика в България - статия, публикувана през месец май 2003г. в американското списание „Локус”. Български НФ Новини - статия, публикувана през август 2003г. в американското списание „Локус”. Магазин за злоба - Разказ, носител на 2-ра награда от национален студентски конкурс „Шумен 2004”. Човек без магия - сборникът с разкази е издаден през март 2006г. от Фондация Буквите. Номиниран е на конкурса „Южна Пролет”.

Понастоящем Ради Радев работи като сценарист в ТВ шоуто за научна фантастика "Соларис".


Контакт: narrator_sf в yahoo.com


http://radiradev.blogspot.com/Налични текстове от автора:

ДРЕВНАТА УГОВОРКА фентъзи разказ
КАМЪНИ фантастичен разказ
ОБАЖДАНЕ ЗА СМЪРТ новела
ОГЛЕДАЛО фантастичен разказ
СТРАНИЦИ ЗА ФАНТАСТИКА В ИНТЕРНЕТ статия

Всичко във формат OpenDocument Text (.odt) или Plain Text (.txt)


Всички текстове в рамките на този сайт (разкази, части или откъси от по-големи произведения, есета, статии, анонси, в превод или в оригинал) се публикуват с разрешението на техните автори или по силата на лиценза, определен от съответния автор за съответното произведение. Освен ако няма други изрични указания, всички текстове в рамките на този сайт могат да бъдат копирани и разпространявани свободно, доколкото това не е свързано с тяхната продажба или с промяна на оригиналното им съдържание. В случай че разпространявате (правите достъпен за широка публика) някой от тези текстове, винаги указвайте неговия автор и/или преводач и полагайте усилия да спазвате (при положение, че е указан) лиценза на съответното произведение.

Също така... ако дадете връзка към сайта на автора и източника на произведението, което сте решили да разпространявате, ще си запазите място в рая. Не се шегувам. Съвсем сигурно е. Някой се е взирал дълго и упорито в екрана, за да ви предостави заветния материал.
2002

2003

2004

2006

2007