Общо 1 текст. | Последни промени в сайта: 1 януари 2011


Кори Доктороу:

Кори Доктороу


Кори Доктороу на Worldcon 2005
в Глазгоу през август 2005 год.
Снимка: Szymon Sokół
Източник: Википедия/Доктороу,_Кори
От Wikipedia, свободната енциклопедия:

Кори Доктороу (роден на 17 юли 1971 год. в Торонто, Онтарио) е блогър, журналист, писател на научна фантастика и редактор на Boing Boing. Авторът е радетел за либерализация в закона за авторското право и активен поддръжник на организацията, стояща зад лизенза Creative Commons. Много от книгите му са публикувани именно под този лиценз. Печелил е наградата Джон У. Кемпбъл за Най-добър писател за 2000 год., наградата Локус за най-добър дебютен роман с Down and Out in the Magic Kingdom за 2003 год., а през 2004 год. печели наградата Сънбърст за най-добра канадска научно-фантастична книга със сборника си A Place So Foreign and Eight More.
Контакт: doctorow в craphound.com


http://craphound.com/Налични текстове от автора:

ПЕЧАТНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ фантастичен разказ

Всичко във формат OpenDocument Text (.odt) или Plain Text (.txt)


Всички текстове в рамките на този сайт (разкази, части или откъси от по-големи произведения, есета, статии, анонси, в превод или в оригинал) се публикуват с разрешението на техните автори или по силата на лиценза, определен от съответния автор за съответното произведение. Освен ако няма други изрични указания, всички текстове в рамките на този сайт могат да бъдат копирани и разпространявани свободно, доколкото това не е свързано с тяхната продажба или с промяна на оригиналното им съдържание. В случай че разпространявате (правите достъпен за широка публика) някой от тези текстове, винаги указвайте неговия автор и/или преводач и полагайте усилия да спазвате (при положение, че е указан) лиценза на съответното произведение.

Също така... ако дадете връзка към сайта на автора и източника на произведението, което сте решили да разпространявате, ще си запазите място в рая. Не се шегувам. Съвсем сигурно е. Някой се е взирал дълго и упорито в екрана, за да ви предостави заветния материал.
2002

2003

2004

2006

2007