Общо 3 текста. | Последни промени в сайта: 1 януари 2011


Бенджамин Розенбаум:

Бенджамин Розенбаум

Бенджамин Розенбаум е компютърен програмист и писател на научна фантастика, роден в Ню Йорк и отраснал в Арлингтън, Аризона. Завършил е университета „Браун”, където е защитил научни степени по компютърни науки и религия. Известно време е живял в Швейцария, където среща бъдещата си жена Естер. Двамата имат дъщеря на име Авива и син на име Ноа. Малко след това Бенджамин Розенбаум се преселва във Фолс Чърч, Вирджиния, където живее и понастоящем заедно със семейството си, разработвайки софтуер за Националната научна фондация и управата на град Вашингтон.

Първият му професионално издаден разказ се появява през 2001 год. Оттогава насам творбите му са публикували The Magazine of Fantasy & Science Fiction, Asimov’s Science Fiction и McSweeney’s. Освен това е публикувал в сайтове като Strange Horizons и Infinite Matrix, както и в различни сборници.

Разказът му "Embracing-the-New" (2004) е номиниран за наградата „Небюла” в категорията „Най-добър разказ”, а "Biographical Notes to A Discourse on the Nature of Causality, with Air-Planes, by Benjamin Rosenbaum" (2004) е номиниран за наградата „Хюго” в категорията „Най-добра новела”. Разказът му "Start the Clock" (2004) е създаден за книжен проект със заглавие Exquisite Corpuscle, в който всеки от участниците създава по нещо, вдъхновено от участника преди него (без да са виждали творбите на по-предишните участници). По-късно Бенджамин Розенбаум публикува същия разказ под Creative Commons лиценза, който позволява и на други хора да внасят промени в него.

Статията за Бенджамин Розенбаум на английски в Уикипедия: Benjamin Rosenbaum

Контакт: info в benjaminrosenbaum.com


http://www.benjaminrosenbaum.com/Налични текстове от автора:

КНИГАТА НА ПРАВЕДНИКА фантастичен разказ
НА СКАЛАТА ДО РЕКАТА фантастичен разказ
СМЪРТОНОСНИЯТ КАПАН НА Д-Р НЕФАРИО фантастичен разказ

Всичко във формат Rich Text (.rtf) или Plain Text (.txt)


Всички текстове в рамките на този сайт (разкази, части или откъси от по-големи произведения, есета, статии, анонси, в превод или в оригинал) се публикуват с разрешението на техните автори или по силата на лиценза, определен от съответния автор за съответното произведение. Освен ако няма други изрични указания, всички текстове в рамките на този сайт могат да бъдат копирани и разпространявани свободно, доколкото това не е свързано с тяхната продажба или с промяна на оригиналното им съдържание. В случай че разпространявате (правите достъпен за широка публика) някой от тези текстове, винаги указвайте неговия автор и/или преводач и полагайте усилия да спазвате (при положение, че е указан) лиценза на съответното произведение.

Също така... ако дадете връзка към сайта на автора и източника на произведението, което сте решили да разпространявате, ще си запазите място в рая. Не се шегувам. Съвсем сигурно е. Някой се е взирал дълго и упорито в екрана, за да ви предостави заветния материал.
2002

2003

2004

2006

2007