Deprecated: Function split() is deprecated in /home/trubadur/public_html/sandhi/include/menu.php on line 236
Сандхи - старото [15 март 2004 год.]
Общо 47 текста. | Последни промени в сайта: 1 януари 2011

 

нов форум

 

 

Принудителният продължителен ред позволява на хаоса да стане по-привлекателен и търсен от всякога. Липсата на систематичност и блаженото бездействие предизвикват първите стъпки към съзнателно отбягваната последователност. Цикълът е здравословен като очистително, стар като замисъла за вселената и изпълнен с непредвидими удоволствия.

Ако мълчанието продължи дълго, думите се превръщат в самостоятелни, разкъсващи единици в кръвния поток на мисълта. Ето защо да си прережеш вените значи толкова много. Всяко дълго мълчание завършва с опит за самоубийство.

След ритуала - показно отричане от схематичността на болестта - чистото усещане е търсена опасност.anarchy


" — Досега не щяхте да говорите, а ето че вече поставяте и условия. Страхувам се, че ще ви огорча, но не притежавате големи възможности да поставяте условия, една-единствена възможност обаче имате без съмнение и тя е да изкажете условието си, което все едно няма да бъде взето предвид. Ще бъдат направени обаче изводи, със сигурност не във ваша полза, макар че неизказването на волята ви да поставите условие срещу съгласието ви за сътрудничество ще бъде изтълкувано също не във ваша полза; вие сте си навредили много вече с вашите необмислени действия; отсега нататък положението ви ще се влошава с всяко ваше действие и дума или пък мълчание и бездействие. Вие сте загубили, но ще можете да смекчите наказанието си само с абсолютно безпрекословно послушание и несъпротива против мерките, които са запланувани за вашето излекуване...

...

— Естественото е, ако имах подражатели на собствените ми картини, това да означаваше, че те имат някаква стойност, а и аз също, което би ми носило нещо малко повече от това да пакетирам кокаин в малки, еднакви пликчета от безстойностен материал. Нямаше да твърдя, че подражателите ме ограбват, те нямаше да са подражатели, ако можеха, а аз щях да дължа на тях славата си. Аз съм също подражател, и ти си подражател, ако не бяхме всички ние, щяхме и досега да висим на някой клон със сънливо изражение. Говоря ти с думи, взети назаем от някой друг, мисля с мисли, копирани от нечий друг мозък..."

"Денят" Румен Ал. Димитров (http://home.arcor.de/roumen/stories/index.htm)
"Изобщо за несвикналия и невъвлечен във вихъра на биропиенето Октоберфестът е едно незабравимо подтискащо преживяване. За преодоляване на стреса помага само едно — сливането с разюзданата тълпа. Това никак не е толкова сложно както изглежда в първия момент на културен шок. Човек трябва само да се добере до място в някоя от палатките и да обърне първата половина мас. Едва тогава човекът става частица от разлюлялото се множество. За интересуващите се препоръчвам да прочетат седмата книга от "Паяжината и скалата" (Oktoberfest) и особено 47 глава, "На панаира". Томас Улф е писал това великолепно и изумително точно описание през 30-те години на миналия век и изумителното е тъкмо това, че нищо не се се е променило за 70 години..."

"Бирен пътеводител - Мюнхен с околностите" Румен Ал. Димитров (http://home.arcor.de/roumen/stories/index.htm)

 

 


Всички текстове в рамките на този сайт (разкази, части или откъси от по-големи произведения, есета, статии, анонси, в превод или в оригинал) се публикуват с разрешението на техните автори или по силата на лиценза, определен от съответния автор за съответното произведение. Освен ако няма други изрични указания, всички текстове в рамките на този сайт могат да бъдат копирани и разпространявани свободно, доколкото това не е свързано с тяхната продажба или с промяна на оригиналното им съдържание. В случай че разпространявате (правите достъпен за широка публика) някой от тези текстове, винаги указвайте неговия автор и/или преводач и полагайте усилия да спазвате (при положение, че е указан) лиценза на съответното произведение.

Също така... ако дадете връзка към сайта на автора и източника на произведението, което сте решили да разпространявате, ще си запазите място в рая. Не се шегувам. Съвсем сигурно е. Някой се е взирал дълго и упорито в екрана, за да ви предостави заветния материал.
2002

2003

2004

2006

2007