Общо 47 текста. | Последни промени в сайта: 1 януари 201125 май 2003 год.


Новото:

 

проза?

Куп нови идеи и нововъвединя, които ще се опитам да обобщя в няколко изречения.

Първо, беше крайно време на ампутирам глупаватият ЧНГ поздрав от заглавната страница, който през последните ПЕТ месеца стряскаше най-вече мен самия. Радвам се, че оставям този период зад гърба си, но ще се постаря да не го забравям. Второ, промяната (за информация на случайно попадналите тук в търсене на "секс", "динозаври", "matrix", "разказчета", "сантасе" и пр.), която настъпва, засега е главно в местонахождението на сайта. Специални благодарности на http://www.bulhosting.com/ за появата на сандхи и сред техните владения. Трето, ако някой от записалите се в mailing листа се чудят защо вече не получават известия, а ВИЖДАТ нещо ново тук, да не се обиждат. Това означава, че не са потвърдили последното съобщение, което им изпратих и са се отписали автоматично от списъка на абонатите. Не забравяйте, че понякога именно те получават авансово в пощата си преводи или разкази, които предстоят да излязат, но не излизат поради екстрени обстоятелства (или поне всички ще започнат да се ползват от това предимство, а не само някои от тях). Излишно е да казвам, че за целта не е необходимо да вписвате истинския си e-mail. Нещо от рода на mickey@mouse.com ще ви свърши работа и ще повдигне самочувствието ми. Четвърто, продължавайте да давате идеи и ако ви се участва - участвайте. Ако има нещо, за което да ме е яд най-много, то е, че не ми остава достатъчно време да превеждам всичко, което си харесам в интернет. А обърнете внимание, че в деветдесет процента от случаите авторите, публикуващи в мрежата, са го направили, защото искат да бъдат ЧЕТЕНИ, а и вниманието ми е насочено само към текстовете на английски - сигурен съм, че има страхотни, отварящи прозорци към други светове истории и на други езици, но те едва ли ще стигнат до мен или вас, само защото никой не си е направил труда да ги преведе. Пето, greetings & salutations на хората, които подхвърлиха своя коментар или ми посочиха връзки към автори или разкази из българския интернет. От следващия брой се надявам да подновя традицията на препратките, така че предложенията им със сигурност ще намерят своето място.

 

 

В най-новия брой на сандхи:

 

 

Image © http://www.leemoyer.com/Два фантастични и в буквалния, и в преносния смисъл разказа от Бенджамин Розенбаум. Нещо повече за автора: Бен Розенбаум живее в Базел, Швейцария, заедно със своите жена и малка дъщеря, където оползотворява времето си като програмира на Java (добре), играе ръгби (не много добре) и пише научна фантастика, поеми и есета.  Възпитаник на писателския Clarion West Writers Workshop (2001). Публикувал е и е на път да публикува в редица хартиени и електронни издания като Asimov's (Science fiction magazine), F&SF (Magazine), The Infinite Matrix (on-line издание, хоствано от SFF.net), както и в Strange Horizons (също on-line издание, където можете да откриете и негова поезия). Практически невъзможно е да намерите снимка на писателя, на която да не присъства и дъщеря му Авива. И двата разказа, с които го представям (в следващия брой още!) открих първо в The Infinite Matrix и трябва добросъвестно да си призная, че веднага бях впечатлен от стила на разказвач, който мога да сравня само със Силвърбърг и отчасти Азимов. Перфектно построени истории, които прерастват в инструмент за появата на идеи, осмислящи акта на прочита си:

 

СМЪРТОНОСНИЯТ КАПАН НА Д-Р НЕФАРИО Бенджамин Розенбаум
НА СКАЛАТА ДО РЕКАТА Бенджамин Розенбаум

 

 

Още в новия брой на Сандхи:

 

Разказ и пътепис от Алекс Болдин. Вероятно вече познати на някои от вас и станали ми любими напоследък. Специални благодарности към автора. Насладете се на всяка дума:

 

ОСА В ЧАШАТА Алекс Болдин
ПЕСЕНТА НА ТОКАЧКАТА Алекс Болдин

 

От предишния брой:

КРАЯТ НА НАУЧНАТА ФАНТАСТИКА Робърт Сойер
ГАТОР Робърт Сойер

 

 

 


Всички текстове в рамките на този сайт (разкази, части или откъси от по-големи произведения, есета, статии, анонси, в превод или в оригинал) се публикуват с разрешението на техните автори или по силата на лиценза, определен от съответния автор за съответното произведение. Освен ако няма други изрични указания, всички текстове в рамките на този сайт могат да бъдат копирани и разпространявани свободно, доколкото това не е свързано с тяхната продажба или с промяна на оригиналното им съдържание. В случай че разпространявате (правите достъпен за широка публика) някой от тези текстове, винаги указвайте неговия автор и/или преводач и полагайте усилия да спазвате (при положение, че е указан) лиценза на съответното произведение.

Също така... ако дадете връзка към сайта на автора и източника на произведението, което сте решили да разпространявате, ще си запазите място в рая. Не се шегувам. Съвсем сигурно е. Някой се е взирал дълго и упорито в екрана, за да ви предостави заветния материал.
2002

2003

2004

2006

2007