Deprecated: Function split() is deprecated in /home/trubadur/public_html/sandhi/include/menu.php on line 236
Сандхи - старото [3 януари 2003 год.]
Общо 47 текста. | Последни промени в сайта: 1 януари 20113 януари 2003 год.


Новото:

Пришпорен от неминуемото и съвсем неприятно бъдеще (дяволът, БТК, деструктивното ми желание да притежавам и използвам модем:), вероятно избързвам, но няма как. Все пак желанието ми бе в първия брой за 2003 да присъства и българско заглавие, така че апелирам поне да се отбележи. Завършвайки миналата Градски кошмари (Urban Nightmares) - корицата на сборника, съдържащ ГАТОРгодина и започвайки настоящата с текстове на утвърдени чужди автори, независимо от останалото обаче, същото като че би трябвало да символизира нещо като добра пожелателност. Още веднъж сайтът с гордост (и известни съмнения по отношение на качеството на преводите ми:) представя нещо, което би следвало да прикове вниманието ви начаса - искрено се надявам всъщност. Очевидно фантастиката трайно се настанява в дълбочина наоколо, но изкушението се оказа твърде силно, особено след като в продължение на месеци си бях задавал риторичния въпрос, ще бъде ли възприето писмото ми до настоящия автор по правилния начин или напротив. Както винаги се оказа, че неувереността, драги деца, не води до просперитет - когато най-после отново надникнах в сайта на Робърт Сойер, всичко изглеждаше загубено, писателят отдавна бе изнесъл рекламните си разкази в дебрите на Fictionwise, оставяйки ни в почудата от къде да намерим трийсетината (с намалението) електронни цента, с които да си купим някоя негова история. За щастие, след кратка консултация с автора, бе уточнено, че Fictionwise държи правата единствено на английските версии, тоест този път се чувствам наистина ЩАСТЛИВ да заявя, че Gator беше специално предоставен на сандхи и неговите читатели с едничкото условие да достигне до тях и да бъде прочетен...

Фоновата информация е: роден през 1960 в Отава, Канада, живее западно от Торонто (Торнхил, Онтарио) заедно със своята съпруга, поетесата Каролин Клинг. Автор на петнайсет романа. "Терминален експеримент" (на български в превод на Здравка Евтимова) печели наградата "Небюла" за "Най-добър роман на годината" (1995). Носител на зашеметяваща поредица от награди - не малко от тях чуждестранни, като имаме предвид, че е печелил канадската "Аврора" поне пет пъти. В настоящото представяне - статия с обещаващо заглавие и рекламен финал и фантастичен разказ. Приятно четене:

КРАЯТ НА НАУЧНАТА ФАНТАСТИКА Робърт Сойер
ГАТОР Робърт Сойер

ЧНГ :)

От предишната седмица:

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ Джо Холдеман
НЯМА ПО-СЛЕПИ Джо Холдеман


 


Всички текстове в рамките на този сайт (разкази, части или откъси от по-големи произведения, есета, статии, анонси, в превод или в оригинал) се публикуват с разрешението на техните автори или по силата на лиценза, определен от съответния автор за съответното произведение. Освен ако няма други изрични указания, всички текстове в рамките на този сайт могат да бъдат копирани и разпространявани свободно, доколкото това не е свързано с тяхната продажба или с промяна на оригиналното им съдържание. В случай че разпространявате (правите достъпен за широка публика) някой от тези текстове, винаги указвайте неговия автор и/или преводач и полагайте усилия да спазвате (при положение, че е указан) лиценза на съответното произведение.

Също така... ако дадете връзка към сайта на автора и източника на произведението, което сте решили да разпространявате, ще си запазите място в рая. Не се шегувам. Съвсем сигурно е. Някой се е взирал дълго и упорито в екрана, за да ви предостави заветния материал.
2002

2003

2004

2006

2007