Общо 47 текста. | Последни промени в сайта: 1 януари 201121 декември 2002 год.


Новото:

Без излишни приказки, особено в края нагодината. В последния за 2002 брой на сандхи нещокато празнична атмосфера с превод на автор, къмкогото съм сигурен, че не малко хора изпитватистински респект. Веднага щом прочетох NONE SO BLINDза първи път, дори без да е необходимо да правясправка със списъка от награди, който върви къмнего, вече знаех, че имаме победител. А скоростта,с която финализирах целия хаос около изданието,може да си съперничи единствено с времето, което бе необходимона автора, за да отговори на грижливо проверенотоми за правописни грешки писмо (честно казано,нямаше и пет минути). Онези от вас, чиито очинетърпеливо са обшарили страницата, вече разбират, че говорим за Джо Холдеман. Иска ми се да вярвам, чене подценявате това име и че сте наясно съсситуацията: той говори, ние слушаме. Нещо повече,авторът, който нарича собствените си FAQ сцветистото "разхвърляници", е от хората, закоито Стивън Кинг съвсем конкретно казва: "Акоимаше Форт Нокс за писатели на научна фантастика,които наистина имат значение, щяхме да смезаключили Холдеман вътре." Сигурен съм, че товане е просто куртоазия в замяна на нещо изреченоот Холдеман, колкото и ласкателно да е било то.Авторът е носител на четири награди "Хюго" итри "Небюла". Съдейки по това, къде пишекнигите си, животът му е нещо като безкрайнооколосветско пътешествие, но определеноотправните точки са преподаването в MIT, неговатасъпруга, с която живее във Флорида ипътешествията с велосипеди. Ако се интересуватеот още, в мрежата ще намерите колкото ви душаиска. Например, прочетете едно импровизираноинтервю от често задавани въпроси и единфантастичен разказ:

ЧЕСТО ЗАДАВАНИВЪПРОСИ Джо Холдеман
НЯМА ПО-СЛЕПИ Джо Холдеман


Но най-вече, весела Коледа и щастлива Нова година :)От предишната седмица:

НЯКЪДЕ ВЪВ ВРЕМЕТОГ. Ф. Стоилов
ЕДНА СЕКУНДА Е ВЕЧНОСТ Г.Ф. Стоилов
ПРЕДСКАЗАНИЕТО ТеодораТодорова
ОСНОВИ НА СЮЖЕТА ВНАУЧНАТА ФАНТАСТИКА С. Андрю Суон

 

 


Всички текстове в рамките на този сайт (разкази, части или откъси от по-големи произведения, есета, статии, анонси, в превод или в оригинал) се публикуват с разрешението на техните автори или по силата на лиценза, определен от съответния автор за съответното произведение. Освен ако няма други изрични указания, всички текстове в рамките на този сайт могат да бъдат копирани и разпространявани свободно, доколкото това не е свързано с тяхната продажба или с промяна на оригиналното им съдържание. В случай че разпространявате (правите достъпен за широка публика) някой от тези текстове, винаги указвайте неговия автор и/или преводач и полагайте усилия да спазвате (при положение, че е указан) лиценза на съответното произведение.

Също така... ако дадете връзка към сайта на автора и източника на произведението, което сте решили да разпространявате, ще си запазите място в рая. Не се шегувам. Съвсем сигурно е. Някой се е взирал дълго и упорито в екрана, за да ви предостави заветния материал.
2002

2003

2004

2006

2007