Deprecated: Function split() is deprecated in /home/trubadur/public_html/sandhi/include/menu.php on line 236
Сандхи - старото [14 октомври 2002 год.]
Общо 47 текста. | Последни промени в сайта: 1 януари 201114 октомври 2002 год.


Новото:

Когато съм в състояние, в което паля цигара докато една вече гори в пепелника, или сядам пред компютъра с искреното желание най-после да завърша поредния брой на този електронен "седмичник", а час по-късно съсредоточено достигам fraglimit 100 срещу три бота при skill 3 (куейкърите знаят за какво говоря), обикновено просто се отказвам и зарязвам цялата работа, додето отново ми се причете книга или най-после ми се прииска да призная и октомври, и дъжда, и вечерта, плискаща зад дебелите завеси. Подобно въведение вероятно ще ви прозвучи съвсем не в унисон с онова, което ви предлагам да прочетете, след като го прочетете. Искам само да подчертая колко много означава за мен добре написаното от друг в подобни моменти.

На първо място sandhi приветства Йоана Стоянова и двата разказа, които тя предостави за публикуване съвсем наскоро. Продължавам и с фантастиката на Генади Стоилов, наскоро заминал извън България, като оставям на вас да решите дали става дума за фентъзи или за science fiction - лично аз се видях принуден да се обърна директно към автора за осветление по въпроса, тъй като ми се струва, че двата елемента присъстват наравно в поредната му история:

АГОРАФОБИЯ Йоана Стоянова
УТРОТО Йоана Стоянова
ХВЪРЧИЛА СЕ РЕЯТ В НЕБЕТО Г. Ф. Стоилов

След дълго ровене из директорията gosandhi и объркан от изсипаното там разнообразие, за кой ли път избирам лесния вариант и подбирам онова, което най-много интересува мен самия. Онези от вас, които са чели книжката с разкази "Съдба" от Шиничи Хоши (ГАЛАКТИКА'85), вероятно вече са били приятно изненадани от правилния ход на Александър Минковски и с удоволствие са попрегледали малките бижута на японския автор. Лично на мен ми е любим "Отмъщение". Когато за първи път чух този разказ прочетен от баща ми, веднага си помислих, че вероятно "Междузвездни войни" не е единственото хубаво нещо на този свят.

Още една книга - Силва Дончева, "360 градуса преди края", ИК "Бард" 1999 г., препоръчана ми от Евгени Чечев на адрес www.authorsden.com/silva. Все пак можете да си спестите обикалянето (горният адрес представя авторката на англоговорящата публика) и направо отидете към Словото, където романът е в процес на въвеждане.

И накрая, винаги удоволствие за мен, особено когато разказва за сняг, пъртини, кучета в снега, ЗИМА, човекът с острия профил и смешните рисунки:

НЕБЕСНА БЛАГОДАТ Йордан Радичков


От "предишната" седмица:

ПРАХ В ОКОТО Г. Ф. Стоилов
СТРАНИЦИ ЗА ФАНТАСТИКА В ИНТЕРНЕТ Ради Радев

 

От "по-предишната" седмица:

Предупредил съм ви за илюстрациите :)

 

ПОЛЕТ  ПОЛЕТ Г. Ф. СтоиловВсички текстове в рамките на този сайт (разкази, части или откъси от по-големи произведения, есета, статии, анонси, в превод или в оригинал) се публикуват с разрешението на техните автори или по силата на лиценза, определен от съответния автор за съответното произведение. Освен ако няма други изрични указания, всички текстове в рамките на този сайт могат да бъдат копирани и разпространявани свободно, доколкото това не е свързано с тяхната продажба или с промяна на оригиналното им съдържание. В случай че разпространявате (правите достъпен за широка публика) някой от тези текстове, винаги указвайте неговия автор и/или преводач и полагайте усилия да спазвате (при положение, че е указан) лиценза на съответното произведение.

Също така... ако дадете връзка към сайта на автора и източника на произведението, което сте решили да разпространявате, ще си запазите място в рая. Не се шегувам. Съвсем сигурно е. Някой се е взирал дълго и упорито в екрана, за да ви предостави заветния материал.
2002

2003

2004

2006

2007